Zomeruitje 2017 | Nieuwe Melkfabriek – De Simmermoarn – Yachtclub Heeg

Zomeruitje 2017 | Nieuwe Melkfabriek – De Simmermoarn – Yachtclub Heeg

In de dagen voor het Zomeruitje 2017 – en zelfs op de dag zelf – was het billen knijpen voor de organisatie. Woensdag 19 juli zou volgens de voorspelling een tropisch dag worden met aan het einde heftige onweersbuien. De weergoden waren Ondernemersnetwerk Gaasterland en omstreken echter zeer goed gezind. Het werd een prachtige zomeravond. Bij de Nieuwe Melkfabriek in Elahuizen werden we door Sandra en Otto Duisterhoff ontvangen met koffie, sûkerbôlle en krentebollen. Daarna scheepten de deelnemers zich in op de Simmermoarn van Wiepke Wierda. En met een zacht briesje staken we de Fluessen over. Aan boord konden de deelnemers genieten van een hapje en een drankje, waaronder heerlijke haring van Doede Bleeker. Net als andere keren nam schipper Wiepke de trekzak weer ter hand en vloeide de muziek over het water. Hij was net toe gekomen aan ‘Het kleine Café aan de haven’ toen we in Heeg langs de terrassen voeren en hij daarmee een vrolijke glimlach op de gezichten van de terrasbezoekers toverde.

De praam meerde af bij Yachtclub Heeg dat gerund wordt door Matthijs de Korver van Aligoté Catering. Voorzitters Alexander Henneke en Tjalling op de Hoek verhaalden de toehoorders over het wel en wee van het netwerk. O.a. over het bestaan van verschillende werkgroepen. De werkgroep communicatie is bemensd, maar kan altijd meer hulp gebruiken. De werkgroep ‘Bereikbaarheid’ onder leiding van Bram Dahmen is in goed overleg met de plaatselijke en regionale overheid. Mede daardoor zal de rotonde bij Balk aangepakt gaan worden, zodat deze geschikt wordt voor grotere vrachtwagens. Dan hoeven die niet her en der door het mooie Gaasterland te rijden omdat ze bij Balk de rotonde niet kunnen ronden. Ook was er een vooraankondiging van een bedrijfsbezoek aan Empatec Pastiel in Sneek op woensdag 13 september 2017. Om een goed beeld te krijgen van het werken in dat bedrijf begint de bijeenkomst rond 15:30.

Voor de werkgroepen ‘zaken doen’ en ‘kennisontwikkeling’ werd een oproep gedaan. Uit de deelnemers kwam de wens voor een ‘werkgroep toerisme’ omdat een behoorlijk aantal van de leden in de toeristische sector werken. Met name in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 meldden zich een aantal leden voor werkgroep om te zien welke mogelijkheden er zijn in Gaasterland en omgeving op dat vlak.

Na de vermelding dat de tweede donderdag van december het kerstdiner op de planning staat deden de gasten zich te goed aan een heerlijke mosselmaaltijd met vlees en vegetarisch als alternatief. En natuurlijk werd er uitgebreid genetwerkt.