Bijeenkomst ondernemersverenigingen de Fryske Marren

Bijeenkomst ondernemersverenigingen de Fryske Marren

De drie zusterclubs, die ieder in hun eigen gebied (de drie voormalige gemeenten Skarsterlân, Lemsterland en Gaasterland (e.o.)) opereren als ondernemersnetwerk, trekken al jaren gezamenlijk op (sinds 2010) richting eerst de aanstaande fusiegemeente, nu gemeente De Fryske Marren. Tenminste, een afvaardiging (2 personen) van de besturen, die op regelmatige basis bij elkaar komt. Vorig jaar hebben de besturen voor het eerst kennisgemaakt met elkaar tijdens een diner in Brasserie de Mallemok in Sloten.

Deze avond waren we te gast bij Hotel ‘De OORSPRONG’ in Sint Nicolaasga

Hoofdthema van de avond

Het verhaal van Leeuwarden-Fryslân, Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (CH2018) was het hoofdthema van de avond, ook als middel voor gespreksstof én als trigger om met elkaar iets te gaan doen met ‘2018’ voor, in of na 2018.
We kregen een korte terugblik op hoe het gelukt is om de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa 2018’ binnen te halen, een inkijkje in de programmering met een aantal highlights (inclusief een filmpje over een groots cultureel spektakel, dat einde zomer 2016 gepland staat; aanrader!), een toelichting op de commercie van CH2018, een uitleg over Club2018 én een uiteenzetting over de legacy van Leeuwarden-Fryslân 2018 – wat wil ‘2018’ nalaten?.
Aanwezig van CH2018: Jan van Erve Partnership en Commercie, Sylvya Kerklaan – Club2018 en Merchandise, Oeds Westerhof – Netwerk en Legacy.