Bedrijfsbezoek It Fryske Gea

Bedrijfsbezoek It Fryske Gea

Bijeenkomst bij It Fryske Gea vanavond. Een boeiend verhaal over een mooie natuurorganisatie, die in totaal 58 natuurgebieden beheert in Friesland.

In november waren we te gast bij It Fryske Gea, in de Wildtskuorre in het Rijsterbos, waar we een toelichting kregen op de functie van It Fryske Gea in Provincie Friesland in het algemeen en het natuurbeheer in het Rijsterbos en Gaasterland en omstreken in het bijzonder.

Hans Pietersma, huidig Districtshoofd West kent het gebied op zijn duimpje. Hij heeft ons het nodige verteld en laten zien. Dit was een van zijn laatste activiteiten in het Rijsterbos, daar hij binnenkort werkzaam zal zijn op het hoofdkantoor van It Fryske Gea in Olterterp. Zijn opvolger, Germ van der Burg, momenteel Districhtshoofd Midden heeft eea over de organisatie en de visie van It Fryske Gea algemeen verteld.

Deze avond werd afgesloten door de herfstborrel. Aligoté Catering/Matthijs de Korver verzorgde de drankjes en Hotel Jans/Geeske Wiendels leverde de (warme) hapjes.