Sailwise

Contactgegevens:

SailWise

Contactpersoon(en):
Renske Rietbergen,
Michiel Meijers

Adres:
Mardyk 11
8581 KG Elahuizen

Vast telefoonnummer:
0228350756

Mobiele nummer:
0653749025

E-mailadres:
r.rietbergen@sailwise.nl

Website:
sailwise.nl

Postadres:
Postbus 157
1600 AD Enkhuizen

Over ons:

SailWise organiseert actieve watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke beperking vanaf een drietal locaties in Nederland, waaronder het watersportcentrum It Sailhus in Elahuizen. Van hieruit vaart de rolstoeltoegankelijke catamaran de Beatrix over de Friese wateren.

Voor deelnemers van SailWise is watersporten veel meer dan alleen een leuke tijd op het water. De activiteiten hebben een positieve invloed op de zelfredzaamheid, het zelfvertrouwen en het accepteren en (opnieuw) leren kennen van het eigen lichaam.

Met de klipper de Lutgerdina worden vanuit Enkhuizen zeilzwerftochten over het IJsselmeer en Waddenzee gemaakt. Het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen is de derde locatie van SailWise en hier vandaan wordt de kleine watersport beoefend met open zeilboten, kano’s en surf- en supplanken. Jaarlijks genieten ruim 1500 mensen met een beperking van een meer dan fantastische tijd op het water!

Alleen dankzij de enthousiaste inzet van heel veel vrijwilligers zijn onze activiteiten mogelijk. Rolstoeltoegankelijke schepen en accommodaties, aangepast watersportmateriaal en extra begeleiding brengen veel meerkosten met zich mee. Toch is watersporten bij SailWise voor deelnemers niet duurder dan voor mensen zonder beperking. De meerkosten worden door SailWise gefinancierd met bijdragen van fondsen, sponsoren en donateurs.

Onze diensten:

SailWise biedt actieve watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke beperking vanaf een drietal locaties in Nederland, waaronder het watersportcentrum It Sailhus in Elahuizen. Dit watersportcentrum is volledig rolstoeltoegankelijk en optimaal aangepast voor verblijf door mensen met een beperking. Hier verblijven de deelnemers en groepen die overdag met de zeilcatamaran de Beatrix varen.

It Sailhus bestaat uit een viertal aangepaste vakantieappartementen voor 4 tot 6 personen en een grote groepsruimte en een groepsaccommodatie voor 13 personen. Deze accommodaties zijn het hele jaar te huur voor gezinnen, vriendengroepen en families. Ook kan er watersportmateriaal gehuurd worden, zoals zeilboten, pontonboten en supplanken. De meeste schepen zijn rolstoeltoegankelijk. Wij kunnen ook voorzien in een ervaren schipper als een boot wordt gehuurd.

Onze groepsruimte met uitzicht op en terras aan het water is ook te boeken voor vergaderingen en trainingen.

3 maart 2024