AVK Plastics

Locatie:

Over ons:

AVK Plastics BV is onderdeel van de internationaal opererende AVK Group. Deze Deense multinational is actief in meer dan tachtig landen en heeft als corebusiness de productie en verkoop van appendages die worden toegepast in water- en gasdistributie, afvalwaterbehandeling en brandbestrijding. AVK Plastics is binnen de AVK Group dé expert op het gebied van hoogwaardige kunststof producten.

Dagelijks beweegt iedereen zich boven een groot ondergronds netwerk van leidingen voor de distributie van gas en water. Onzichtbaar, maar wel degelijk onmisbaar in onze hedendaagse maatschappij. AVK Plastics produceert kunststof straatpotten en accessoires voor de toegang en bediending van deze leidingen. Daarnaast maakt AVK Plastics kunststof pallets. Middels een geautomatiseerd spuitgietproces worden op de locatie in Balk dagelijks duizenden kilo’s kunststof verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige pallets, straatpotten en accessoires.

Het gebruik van kunststof heeft veel voordelen. Zo zijn kunststof producten licht van gewicht,

corrosie- en onderhoudsvrij en recyclebaar. Door hergebruik van vermalen plastic recyclingmateriaal, behoren de producten van AVK Plastics tot de meest duurzame in hun soort. Daarbij heeft kunststof, vergeleken met bijvoorbeeld gietijzer, een veel lagere carbon footprint (de maat voor CO2 uitstoot). Dit als gevolg van het lage verbruik van fossiele brandstoffen bij onder andere productie en transport.

Moderne productietechnieken, uitgebreide kennis van de markt en de nieuwste ontwerpsoftware dragen ertoe bij dat AVK Plastics marktleider is in kunststof straatpotten en een breed assortiment kunststof pallets levert voor de Europese markt. Door wereldwijd totaaloplossingen te bieden, met aandacht voor lokale wensen, streeft AVK Plastics ernaar deze marktpositie te behouden.

Contactgegevens:

AVK Plastics BV
Sjouke Stapersma – Logistics Manager
Gaaikemastraat 62 – 8561 AN Balk
Tel: 0514-604453 / 06-20442690
E-mail: sstapersma@avk-pl.nl
www.avkplastics.com

20 december 2015