Rijwielbedrijf ’t Fietshoekje

Rijwielbedrijf ’t Fietshoekje

Locatie:

Over ons:

Na vele rondzwervingen over de wereld kwam Michiel Hoek in 1987 de Friezin Hanneke uit Makkum tegen, in Italië. Na hun studie vertrokken ze voor drie jaar naar Zuid Afrika om werkervaring op te doen. In 1994 kwamen zij terug met de doelstelling een eigen zaak te beginnen.

In het voorjaar van 1995 begonnen Michiel en Hanneke met hun onderneming Rijwielbedrijf ’t Fietshoekje in het centrum van Oudemirdum. De oude houten garageloods van voormalig Transportbedrijf Groenhof was de ideale locatie daarvoor, en al snel werd de koopovereenkomst daarvan met de oude heer Gerben Groenhof getekend.

Na twee jaar goed gedraaid te hebben met fietsverhuur, – verkoop en –verhuur, waren de plannen rond voor een fikse verbouwing en maakte de oude loods plaats voor een nieuw pand waarin de familie Hoek naast de fietsenzaak ook een Petit Restaurant exploiteerde dat later nog 12 jaar dienst deed als cafétaria Fonteinhof.

Sinds 2013 heeft Michiel een tweede rijwielzaak geopend in het centrum van Lemmer.

Waarom 't Fietshoekje?

Rijwielbedrijf ’t Fietshoekje is groot geworden in:

  • fietsverkoop van de meest bekende Nederlandse A-merken
  • alle fietsreparaties met hoog opgeleid personeel, tevens Leerbedrijf,
  • fietsverhuur tot wel 250 rijwielen in alle soorten en maten,
  • en verkoop van gebruikte fietsen incl. BOVAG garantie, zie ook op www.tweedehandsfietsen.info

In de hele Zuid-Westhoek van Friesland en daarbuiten is ’t Fietshoekje een begrip geworden. Door goede kwaliteit fietsen te leveren en belangrijker nog een uitstekende service, heeft Michiel samen met zijn daarvoor opgeleide personeel het vertrouwen gekregen van hun klanten.

Door constant te innoveren in techniek met gedegen technische opleidingen en gereedschap is ‘t Fietshoekje met name gespecialiseerd in elektrisch aangedreven rijwielen, de E-bikes. Via zijn nevenbedrijf “E-bike Fryslân BV” verhuurt Michiel tot wel 150 elektrische fietsen over de hele Zuid-Westhoek van Friesland, zie ook www.ebikefriesland.nl

 

Contactgegevens:

Rijwielbedrijf ‘t Fietshoekje
Michiel en Hanneke Hoek
Fonteinwei 1
8567 JT  Oudemirdum
Tel: 0514-571243

&

Rijwielbedrijf ‘t Fietshoekje
Nieuwedijk 10-12
8531 HM  Lemmer
Tel: 0514-565000
www.fietshoekje.nl
e-mail: fietshoekje@bikerider.com

 

11 november 2015