Digitaal en data gedreven MKB Gaasterland

Digitaal en data gedreven MKB Gaasterland

Op donderdag 17 november organiseerden we een bijeenkomst met 2 sprekers met elk een interessant onderwerp:

De eerste spreker was Dina Boonstra, directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij. Zij gaf deze avond een presentatie geven over de mogelijkheden tot digitalisering en de rol die de NOM kan spelen in het stimuleren en het ondersteunen daarvan.

Wat kan de NOM voor jou betekenen:
De Nom richt zijn diensten vooral op ondernemers. Dat doen ze bijvoorbeeld door kansrijke ondernemingen te financieren, zodat ze verder of sneller kunnen groeien. Of heb je een goed idee en zoek je hulp bij het uitvoeren ervan? Dan verbinden ze je aan partijen in hun netwerk die je kunnen helpen. Startende ondernemers helpen ze daarnaast graag de weg naar investeerders te vinden. Tot slot doen ze hun best om innovatieve buitenlandse bedrijven naar Noord-Nederland te halen, om zo de economie en werkgelegenheid te stimuleren.
https://www.nom.nl/

De 2de spreker was Bas Doets, een veelgevraagd spreker op het gebied van regionale economische ontwikkeling. Hij adviseert overheden door heel Nederland over hun economisch beleid. Bas is een geboren en getogen Jouster en heeft samen met de gemeente en onder meer de ONG de economische actieagenda 2015-2020 voor De Fryske Marren opgesteld. Recentelijk heeft hij een economische analyse voor De Fryske Marren afgerond als bouwsteen voor een nieuw economisch programma voor de gemeente en waarmee hij binnenkort aan de slag gaat.

 

foto’s: Marco Keyzer