fbpx

Bijeenkomst Innovatie binnen bedrijven bij het Woudagemaal

Bijeenkomst Innovatie binnen bedrijven bij het Woudagemaal

Op 22 mei schoven de leden van BC Nijefurd en Ondernemersnetwerk Gaasterland e.o. samen aan aan de tafels in het bezoekerscentrum van het Woudagemaal. Na een welkomstdrankje bezochten ze de prachtige en bewonderenswaardige techniek in het gemaal zelf. Hoewel velen het markante gebouw kennen omdat ze er vaak langs rijden of varen waren de meesten nog nooit naar binnen geweest om dit staaltje van techniek zelf te zien.

Na de rondleiding presenteerde netwerkpartner Anton de Gier van Applied Visions zijn ideeën over innovatie binnen bedrijven. Het thema van deze avond. Zijn voornaamste boodschap was: Trek er de tijd voor uit. En neem de mensen in je organisatie er in mee.

De inmiddels hongerige magen werden daarna voldoende gestild door een goed verzorgd buffet.

Na de maaltijd werd innovatie belicht door een panel. Dat innovatie noodzakelijk is, daar was iedereen van overtuigd. Wie niet innoveert loopt op een gegeven moment gewoon achter en verliest zijn bestaansrecht als onderneming. Of als ondernemer. Maar vaak worden ondernemers het meest bezig gehouden door de dingen van alle dag. Ook uit het panel kwam naar voren dat het noodzakelijk is af en toe gewoon tijd ‘vrij’ te plannen en met de benen op tafel na te denken over welke koers je vaart en over eventuele verandering daarin. Overleg met andere ondernemers – uit dezelfde branche of uit een andere – kan daarbij zeer nuttig zijn.

Bij de nazit werd daarna onder genot van een drankje nog uitgebreid doorgepraat. Met uitzicht op… de windmolens om energie op te wekken langs en op het IJsselmeer. Hoe je er ook over denkt, een vorm van innovatie die tot de jaren zeventig van de vorige eeuw geleden nog nauwelijks denkbaar was.

X